Συναυλία ειρήνης από Φαραντούρη-Λιβανελί στη νεκρή ζώνη

Συναυλία ειρήνης από Φαραντούρη-Λιβανελί στη νεκρή ζώνη

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η συμβολή στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού, για επανένωση του τόπου και του λαού μας, για ειρήνη στο κόσμο είναι ο στόχος της μεγάλης δικοινοτικής συναυλίας Φαρανατούρη - Λιβανελί που πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο γήπεδο της Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη.  

Η συναυλία διοργανώνεται από από ε/κ και τ/κ συντεχνίες και συγκεκριμένα τις οργανώσεις ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS, BES, KOOP-SEN και τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος», ενώ έχει την στήριξη δεκάδων άλλων οργανώσεων και φορέων του τόπου.   Τον διακεκριμένο Τούρκο φιλειρηνιστή μουσικοσυνθέτη και την καταξιωμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Κούλλης Θεοδώρου και Ουμούτ Αλμπαϊράκ. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Γιασάρ Ερσόι και Πόπη Αβραάμ.  

Η συναυλία που πραγματοποιείται απέναντι από το Λήδρα Πάλλας, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κάνουν κάθε Σεπτέμβρη και συνέχεια της εκδήλωσης την 1η Σεπτεμβρίου μέρα της Παγκόσμιας δράσης των συνδικάτων.   «Έχοντας υπόψη ότι υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών θεωρούμε αυτή την μεγάλη πολιτική και καλλιτεχνική εκδήλωση ως μέσο, ως εργαλείο για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των εργαζομένων της Κύπρου απαιτώντας από τους ηγέτες λύση, συμφωνία, επανένωση. Λύση βέβαια που να στηρίζεται σε αρχές και να διασφαλίζει το μέλλον το ειρηνικό, το ευτυχισμένο, το κοινό μέλλον όλων των κατοίκων της Κύπρου όλων των παιδιών της κοινής μας πατρίδας».   Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται στην Κύπρο ο Λιβανελί και η Φαραντούρη και όπως σημείωσε ο Π. Κυρίτσης, αυτό δεν είναι τυχαίο. «Είναι γιατί οι δύο αυτοί καλλιτέχνες με τα τραγούδια τους, την πολιτιστική και πολιτική τους παρέμβαση συμβολίζουν τον αγώνα για τη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία μεταξύ του λαού της Τουρκίας και της Ελλάδας μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ» ανέφερε.   Ο ΓΓ της ΠΕΟ απηύθυνε κάλεσμα «σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου» να δώσουν το παρών τους και «μαζί να τραγουδήσουμε για την Ειρήνη, να απαιτήσουμε λύση επανένωση ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο μέλλον για την πατρίδα και το λαό μας».  

Ο Σενέρ Ελτσίλ, γενικός γραμματέας της τ/κ συντεχνίας δασκάλων ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν στόχο μόνο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπίζονται τα δίκαια της χώρας μας και το δικαίωμα του λαού μας για ειρήνη. «Ο αγώνας για την ειρήνη συμβαδίζει με τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων» σημείωσε.   «Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη χώρα μας που έχει διαιρεθεί έχει μεγάλη σημασία η εδραίωση της ειρήνης», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το κοινό συμφέρον όλων των Κυπρίων είναι προς την κατεύθυνση επανένωσης αυτού του νησιού. «Η Κύπρος δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να διαιρεθεί αλλά είναι τόσο μεγάλη που μπορούν να συμβιώνουν οι δύο κοινότητες μαζί. Είναι κοινή μας μοίρα να συμβιώνουμε σε αυτό τόπο  όλοι μαζί». Αυτός, είπε, είναι ο στόχος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν την Πρωτομαγιά, την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλες.  

 

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

 

Από Κύπριους, Για την Κύπρο!

Εκστρατεία συλλογής εισφορών.

Αρθρογράφοι